یافتن روشی برای نابودی باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها یکی از چالش‌های پزشکان است که برای غلبه بر آن از ذرات گرافنی استفاده شده است.

تولید ذرات گرافنی برای نابودی باکتری‌های مقاوم »»»

 

به گزارشخبرگزاری مهر، محققان دانشگاه رایس سیستمی را ابداع کرده اند که در قالب آن از نانوذرات متشکل از اکسید گرافن برای نابودی باکتری‌های خطرناک و نیز ژن‌های سیال آنها که در آب‌های آلوده سرگردان هستند، استفاده می‌شود.

باکتری‌های موجوداتی اجتماعی هستند که توانایی‌های خود برای مقابله با آنتی‌بیوتیک های جدید را در اختیار دیگر همتایان خود نیز قرار می‌دهند. ژن‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها در آب‌های آلوده و فاضلاب‌های صنعتی وجود دارند و به طور گسترده در طبیعت منتشر می‌شوند و داروها بر روی آنها اثر ندارند.

لذا برای حل این مشکل و جلوگیری از گسترش ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک ها از نانوذرات تشکیل شده از گرافن، بیسموت، اکسیژن و کربن و انتشار آنها در آب‌های آلوده استفاده شده است. این مواد مولکول‌هایی به نام آر او اس تولید می‌کنند که ژن‌های خطرناک باکتری‌ها را از بین می‌برند.

در آزمایشی که بر روی این روش به منظور مقابله با باکتری خطرناک و بیماری زای ای. کولی صورت گرفت، نانوذرات مذکور توانستند ژن‌های موذی این باکتری را مهار و نابود کنند. پژوهشگران می‌گویند در آینده می‌توان این روش را برای جلوگیری از فعالیت‌های مخرب طیف گسترده‌تری از باکتری‌ها به کار گرفت.

منبع : خبرگذاری مهر