مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: هیچ کدام از شهرهای خوزستان تصفیه‌ خانه فاضلاب ندارند و روند احداث تصفیه‌خانه‌ها به کندی پیش می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد اشرفی پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در پنجاه و هفتمین جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون اظهار کرد: فاضلاب همه شهرهای واقع در مسیر رودخانه کارون وارد تصفیه‌ خانه نمی‌شوند و پساب به رودخانه ریخته می‌شود؛ البته به جز دزفول که تنها ۴۰ درصد آن وارد تصفیه‌خانه می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: اخیراً در محلاتی مانند زیبا شهر دزفول تخلیه‌ های مستقیم فاضلاب به رودخانه داریم که باعث مرگ‌و میر آبزیان شده است.

وی با بیان اینکه روند احداث تصفیه‌ خانه شهرستان‌ های آبادان، خرمشهر، بندر ماهشهر، بندر امام خمینی و شادگان به‌طور متوسط ۷۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، تصریح کرد: آبفای استان در اردیبهشت ۱۴۰۰ اعلام کرد که احداث تصفیه‌ خانه شادگان ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان تیرماه به بهره‌برداری می‌رسد که این وعده محقق نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: با وجود اینکه پساب فاضلاب شهرستان‌های آبادان و خرمشهر وارد رودخانه‌های کارون و اروندرود می‌شوند، ساخت تصفیه‌خانه این شهرها روند نامناسبی دارد.

وی اضافه کرد: تصفیه‌خانه شهرستان شوشتر احداث شده اما فاقد کارایی و از مدار خارج شده است؛ همچنین شهرهای ماهشهر و بندر امام پروژه‌های احداث تصفیه‌خانه پیشرفت فیزیکی ۷۰ تا ۷۵ در سال ۱۳۹۹ طبق آمار شرکت آبفا داشته اما همچنان غیرفعال هستند.

اشرفی به تصفیه‌خانه شرق اهواز اشاره کرد و گفت: طبق آخرین تعهد شرکت آبفا مقرر شده تا ۲۰ آبان ۱۴۰۰ این تصفیه‌ خانه وارد مدار شود و از ورود ۶۰ هزار مترمکعب به رودخانه از طریق انتقال کلکتور موقت به تصفیه‌خانه جلوگیری شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با وجود جاری بودن سه رودخانه مهم در استان خوزستان، تکمیل تصفیه‌ خانه‌ها و شبکه جمع آوری فاضلاب در این استان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.