مکانیسم-دستگاه-RO

مکانیسم-کاربرد-دستگاه-RO

 

۱- واحدهای فروش آب
با توجه به قرارگرفتن ایران در نواحی خشک و نیمه خشک، این مناطق با کمبود آب مواجه می باشند، علاوه بر آن آب موجود در این مناطق از کیفیت لازم به عنوان آبی سالم و بهداشتی برخوردار نمی باشند. بسیاری از واحدهای فروش آب با سرمایه گذاری در این زمینه توانسته اند در مدت کوتاهی به موفقیت های چشم گیری دست یابند.

۲- بیمارستانها
وجود سیستم های مناسب برای تصفیه آب در بخش همودیالیز بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی بیماری های کلیوی مسئله بسیار مهم و حیاتی می باشد. به علاوه اسمز معکوس تکنیکی است که در دیالیز طبی هم از آن استفاده می شود که مورد استفاده افرادی است که مشکل کلیوی دارند. یک دستگاه دیالیز به تقلید از عملکرد کلیه ها، کار می کند. خون از بدن عبور کرده، وارد دستگاه دیالیز شده و از فیلتر اسمزی عبور می کند .

۳- هتل ها، مجتمع های توریستی و رستوران ها
امروزه بسیاری از کشورها به دلیل درآمد قابل توجه حاصل از جهانگردی سعی می کنند تا امکانات لازم جهت رشد و توسعه صنعت توریسم و جهانگردی را در کشور خود فراهم آورند. یکی از نیازهای حیاتی در ارائه خدمات به جهانگردان، تامین آب با کیفیت می باشد.

۴- شهرک های صنعتی، اردوگاه ها و پادگان ها
این مناطق به دلیل دوری از سیستم های آب شهری، نیاز جدی به دستگاه های تصفیه آب دارند.

۵- روستاها و مناطق دورافتاده
به دلیل گستردگی و فراوانی مناطق روستایی، تصفیه آب و آب رسانی به این مناطق مستلزم صرف هزینه های زیادی می باشد که با بکارگیری سیستم اسمز معکوس، این هزینه ها به میزان چشم گیری کاهش می یابد.

۶- سازمان ها، ارگان ها و نهادهای دولتی
استفاده از دستگاه های تصفیه آب در محل های پر رفت و آمد می تواند باعث افزایش سطح رضایت مردم شود.

۷- صنایع غذایی و آشامیدنی
صنایع غذایی برای تضمین کیفیت و بهداشت محصولات خود نیازمند آبی سالم و بهداشتی می باشند. دامنه وسیعی از صنایع غذایی از جمله در بسته بندی گوشت ، پنیر، سویا، چاشنی غذاها ، تولید ژله ،کمپوت وکنسرو ،نوشابه، آب میوه و انواع نوشیدنی ها، تولید اسانس، صنایع لبنی، تولید نشاسته، غذای کودک و… برای تضمین کیفیت محصولات خود نیازمند سیستم های تصفیه آب هستند.

۸- صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی
قوانین و مقررات بین المللی داروسازی شامل قیدهای سخت گیرانه ای در مورد کیفیت آب می باشد از این رو تجهیزات تصفیه آب در این صنایع کاربردهای فراوانی دارد.

۹- صنایع شیمیایی و پتروشیمی
امروزه آب تصفیه شده و خالص نقش بسیار مهمی را در فعل و انفعالات و واکنش های شیمیایی ایفا می کند. آب تصفیه شده می تواند در صنایعی چون تولید پلیمر، دی اکسید تیتانیوم، تولید و بازیابی رنگدانه ها، ژلاتین صنعتی، سود سوزآور و بسیاری از صنایع مشابه مورد استفاده قرار گیرد.

۱۰- صنایع میکروالکترونیک
وجود تکنولوژی یون زدایی در سیستم اسمز معکوس ، از جمله بهترین راه حل های در دسترس تولید کنندگان ریز پزدازنده های الکترونیکی می باشد تا با کمک آنها به تولید نیمه رساناها، صفحات مسطح، بلورهای آب دار و صفحات مدار بپردازند.

۱۱- صنایع نساجی
در این صنایع به منظور جلوگیری از ایجاد لک بر روی محصولات ، از آب تصفیه شده استفاده می شود.

۱۲- صنایع رنگ سازی
سیستم های اسمز معکوس ، راه حل های بسیار مناسبی برای خالص سازی رنگ جهت واحدهای تولید رنگ و بخصوص در خطوط تولید رنگ در کارخانجات تولید اتومبیل می باشد.

۱۳- صنایع کاغذ و خمیر کاغذ سازی
این صنعت از طریق روش های فیزیکی و شیمیایی مقادیر زیادی آب را برای تولید خمیر کاغذ سازی، کاغذ و بردهای کاغذی مصرف می نماید.

۱۴- صنایع تولید قند
جداسازی انواع قندها از نشاسته، پروتئین ها و سایر ناخالصی ها نقش حیاتی را در تولید قندهایی مانند ساکارز، دکستروز، فروکتوز و انواع دیگر قندها ایفا می نماید. عملکرد سیستم اسمز معکوس برای انجام جداسازی به گونه ای کارا و اقتصادی، بسیار موثر و سازگار است.

۱۵- صنایع کشاورزی
در کشاورزی بیشترین میزان آب تصفیه شده مورد بهره برداری قرار می گیرد و بنابراین توجه به تصفیه آب در این بخش و صرفه جویی در مصرف آب امری مهم و حیاتی می باشد.

۱۶- صنایع دام و طیور
عدم مراقبت و سوء تغذیه باعث بروز بیماری های متعددی در میان دام و طیور گشته و دامداران را متحمل ضرر و زیان های فراوانی می کند. از آنجایی که اکثر دامداران از آب چاه برای تامین آب آشامیدنی دام استفاده می کنند، بهره گیری از سیستم های تصفیه آب امری ضروری و لازم می باشد .

۱۷- صنایع شیلات و آبزیان
در بحث تکثیر و پرورش آبزیان، آب به عنوان محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است.

۱۸- فلزات و معادن
سیستم های اسمز معکوس راه حل های مناسبی را برای تصفیه آب ورودی با هدایت الکتریکی بسیار پایین و مدیریت فاضلاب و بازیافت آب در خلال عملیات به وسیله احیاء فلزات معلق غیر محلول در آب ارائه می دهند. برای مثال در فرایند تهیه ذغال سنگ برای سوخت یا تولید مواد پتروشیمی، مطلوبیت در این است که از ورود آب آلوده ناشی از این صنایع و خسارت به محیط زیست جلوگیری شود.

۱۹- تولید انرژی
مهمترین مسائل مورد توجه بخش تولید انرژی عبارتند از: کاهش هزینه های عملیاتی و نگهداری، میزان گرما، حفظ قوانین و قوائد زیست محیطی و قطع برق برنامه ریزی نشده که استفاده از تکنولوژی اسمز معکوس می تواند کمک بسزایی در زمینه حفظ این موارد کند.

۲۰- کارواش
بدلیل محتوی اندک مواد معدنی، در کارواش ها اغلب از آب اسمز معکوس برای شستشوی وسیله نقلیه بمنظور جلوگیری از ایجاد لکه روی اتومبیل ها استفاده می شود. آب اسمز معکوس جایگزین آب سنگین معدنی شهری می شود. آب اسمز معکوس همچنین به کارواش ها کمک می کند تا میزان تقاضای تجهیزات خشک کن وسایل نقلیه همچون بلوئرهای هوا را کاهش دهند.

۲۱- تولید آب شیرین شیره افرا (Maple Syrup Production)
استفاده از اسمز معکوس تقریبا ۸۰-۷۵% آب را از شیره گیاهی جدا کرده و باعث کاهش مصرف انرژی و پرتودهی شیره در درجه حرارت های بالا می گردد. آلودگی میکربی و تخریب غشاها باید در این فرایند کنترل شوند.

۲۲- تولید هیدروژن
برای تولید هیدروژن در حجم اندک، گاهی اوقات از اسمز معکوس برای جلوگیری از تشکیل مواد معدنی در سطح الکترودها و جداسازی مواد آلی و کلر از آب آشامیدنی استفاده می شود.

منبع : مقالات تخصصی شرکت فن آوری آب ثمین