مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: سه هزار و ۳۶۰ کیلومتر شبکه آب رسانی در استان مرکزی وجود دارد که ۴۰۰ کیلومتر از این شبکه آب رسانی دچار فرسودگی و نیازمند بازسازی و نوسازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا خلیلی پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در اراک اظهار داشت: منابع آب استان مرکزی از ۲۱۰ حلقه چاه، چهار دهنه چشمه، شش رشته قنات و ۳۵درصد از رودخانه های استان تامین می شود و این منابع تامین آب سالانه ۱۱۳میلیون مترمکعب آب دهی دارند.

وی با بیان اینکه در اراک نیز ۶۱ حلقه چاه برای آب آشامیدنی فعال است، افزود: ۲۵حلقه از چاه های از رده خارج شده در اراک که آب آنها غیرقابل شرب است نیز برای استفاده و آبیاری فضای سبز در اختیار شهرداری اراک قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی بیان داشت: تا پایان سال قبل، شهر اراک به جز چهار منطقه زیر پوشش آب سد کمال صالح قرار داشت و از ابتدای امسال دو منطقه دیگر از آب سد کمال صالح بهره مند شدند و پیش بینی می شود که تا پایان نیمه امسال دو منطقه باقی مانده نیز زیر پوشش آب سد کمال صالح قرار گیرند.

خلیلی با اشاره به تاثیر فرهنگ سازی در زمینه مدیریت مصرف آب افزود: رشد مصرف سالانه آب در استان مرکزی تا سال ۹۳ بین پنج تا هفت درصد بوده است که به دلیل انجام کارهای فرهنگی و نرم افزاری و سخت افزاری در سال قبل این رشد به ۱.۹ درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال جاری این رقم باز هم کاهش یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: هم اکنون ۶۵۰ هزار مشترک آب و فاضلاب در استان وجود دارد که از این رقم ۴۳۰هزار مورد مشترکین آب و ۲۲۰هزار مورد را مشترکین فاضلاب تشکیل می دهند.

وی افزود: در زمینه کمبود آب نگرانی در استان وجود ندارد اما این به آن معنی تلقی نشود که مدیریتی برای مصرف آب اعمال نمی شود.

خلیلی در ادامه اظهار داشت: دو تصفیه خانه صنعتی و محلی فاضلاب برای بازخروجی و گردش آب در صنعت و کشاورزی در تفرش و آشتیان در دست احداث است که امیدواریم بتوانم هر دو را در سال جاری به بهره برداری برسانیم.

وی اظهار داشت: تصفیه خانه دوم خمین با پیشرفت فیزیکی ۳۰درصد و تصفیه خانه های شازند و آستانه نیز در دست ساخت است و به زودی کار عملیاتی تصفیه خانه چهارم اراک نیز آغاز خواهد شد.