اصفهان- نماینده مردم نجفآباد در مجلس گفت: تنها منبع آبی ۵ میلیون انسان پشت زاینده رود است اما متاسفانه مدل جامع برای تقسیم آب در کشور نداریم
به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل ابوترابی شامگاه دوشنبه در جمع جوانان فعال و انقلابی اصفهان با اشاره به بیآبی به عنوان مشکل اصلی جامعه اظهار داشت:
میراث بزرگ جمهوری اسلامی در اصفهان به حد اعلا ایرانی و اسلامی تبلور پیدا کرد اما جمهوری اسلامی در اقلیم خشک واقع شده و امروزه استان اصفهان درگیر بحران بیآبی و کمبود آب آشامیدنی است.
وی با بیان اینکه اولویت و خواسته اول تأمین آب آشامیدنی است، گفت: چیزی که متأسفانه میتوانست با قانون و پیگیری مسئولین حل شود به کف مجلس با داد و بیداد کشیده شد و با این شیوههای پوپولیستی اساساً مخالف هستم.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: بعد از امنیت که بالاترین نعمت بشری است، بیآبی را که مردم کمترین تابآوری را بر سر این موضوع دارند، باید رفع کنیم.
فقدان مدل جامع تقسیم آب کشوری
وی ادامه داد: بنده با هیچکدام از استانها مخالفتی ندارم و معتقدم که با اختلاف انداختن بین استانها مشکلی حل نخواهد شد و مردم کف خیابان نیز نمیتوانند مشکل را حل کنند؛ باید مدل و سیاستی برای سازگاری با کم آبی طراحی کنیم.
ابوترابی خاطر نشان کرد: تنها منبع آبی ۵ میلیون انسان پشت زاینده رود است اما متأسفانه مدل تقسیم آب جامعی در کشور نداریم، البته صنعت به سمت استفاده از ظرفیت پساب و فاضلاب رفته و تنها خواسته فعلی ما تأمین آب آشامیدنی و تعریف مدلی است که با کم آبی سازگاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه قنات به عنوان میراث پدران ما در حال نابودی است، گفت: شیخ بهایی با تفکر بلندش این رود را طراحی کرد اما اکنون با این تکنولوژی نمیتوانیم یک تقسیم آب را داشته باشیم حتی در استان اصفهان بنابراین برای برون رفت از این بحران یک مدل جامع نداریم.
انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان صرفه اقتصادی ندارد
همچنین در ادامه این نشست، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در حاشیه سفر به اصفهان و در جمع تشکلهای جوان و انقلابی اظهار داشت: مسئله آب زیربناییترین مسئله در کشور ایران است و به تدریج جمعیت فلات شرق و مرکزی به ستوه آمدهاند و به سمت مهاجرت رفتهاند.
وی افزود: حقآبههای قانونی را باید دنبال کرد اما نیاز کوتاه مدت و امروز را رفع میکند و بنیادی نیست. هزینه انتقال آب فارغ از مسائل اجتماعی و اقتصادی آن به ویژه اگر منشأ دریا باشد بالاست و البته بسته به صنعت بُرد متفاوتی دارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برای کشاورزی معمول حداقل برد ۵۰ کیلومتر است و برای صنایع متوسط ۱۵۰ کیلومتر و منابع و صنایع بزرگ تا ۵۰۰ کیلومتر جواب میدهد و برای آب آشامیدنی که اصلاً به صرفه اقتصادی نیست؛ برای مثال اگر از خلیج فارس برای اصفهان آب آشامیدنی برسانیم، هر متر مکعب آن حدود ۳۰ هزار تومان هزینه بر است و باید یارانه پرداخت کنیم.
آینده جهان کنترل آب و هواست
وی ادامه داد: بنابراین ۳ برنامه طراحی کردیم که سریعالوصول هم هست و بخش اول آن استفاده از مهندسی آب و هواست و میزان بارندگی را کنترل میکند که زیرساخت تکنولوژی آن را در ایران داریم و میتواند بخشی از مشکلات فلات را حل کند؛ به همین خاطر آینده دنیا کنترل آب و هوا و شبیهسازی برخی از پدیدههاست.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به دو مدل انتقال آب سراسری طراحی شده، گفت: همانطور که شبکه سراسری گاز و برق داریم، شبکه سراسری آب هم باید داشته باشیم که بازچرخانی آب را در کل کشور انجام میدهد و از محل ورود آب شیرین به کویر و مرز انجام میشود تا باعث دعوای بالادستی و پایین دستی نشود.
تغییر مدل اداری کشور و ناظر بر نوگرایی و آرمان خواهی
وی همچنین اشارهای به انتخابات داشت و افزود: طبق نظرسنجیها، نارضایتیهایی در بین مردم دیده میشود که دشمنان نیز به دنبال القا کردن این هستند که این نارضایتی و مشکلات به دلیل رابطه نداشتن ما با جهان است که منظورشان غرب و جهان سلطه است.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه حاج قاسم نماد تقابل ما با اسرائیل و سعودی وهابی است، گفت: تشییع حاج قاسم نشان داد که مردم در آرمان خواهی نیز مشکلی ندارد؛ از طرفی هم کشور در رشد و توسعه با وجود محدودیتها و تحریمها رخ داده بنابراین نارضایتی مردم بر اساس رشد شاخصهای مختلف ما نیست.
وی با تاکید بر اینکه نظام سیاسی، فرهنگی نیاز به مدل جدید اداره دارد و ناظر بر شجاعت تغییر، آرمانگرایی و نوگرایی است، گفت: اصلاح بخش نامه باعث تغییر رفتار کادر اداری نمیشود، همانطور که در حال حاضر با تغییر رویه مباحث افزایش جمعیت رفتار وزارت بهداشت تغییر نداشته است.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: مسئله تغییر ریاست جمهوری تغییر افراد نیست بلکه باید مفهوم انتخابات را تغییر داد که در هر امری مردم شرکای دولت شوند.
منبع: خبرگزاری مهر
ثبت ديدگاه